måndag 3 december 2012

TEST OCH MUNTLIGT2

Nu släpper jag bomben..... Är ni med?

I spanska den här veckan är det ett oförberett test eller prov, beroende på hur man ser på saken. Testet kommer att finnas på två olika nivåer och man får välja själv vilken nivå man vill lägga sej på. Det ena provet kommer att behandla betyg  E och nosa lite uppåt. Det andra testet kommer att ligga på en nivå från C till A. Testet görs på fredag och går inte att plugga till. Alla kunskaper som ni förväntas ha fram tills nu kommer att vara med. Vill man ändå repetera så kommer en sammanställning på vad ni ska kunna här nedan:

Spanska 8:or

Verb; presens, futurum, regelbundna verb + ser, estar, tener  ir, gustar,
Ord: se kap 1-14 i Vale 7, fäger, geografi, skoluttryck, siffror, presentation mm.
Uttryck:  väder, beställa, Ursäkta att jag är sen, En gång till, Ursäkta, vad heter, Den är här, till höger, till vänster

Glöm inte att ni har MUNTLIGT 2 på torsdag. Alltså är det då ni ska göra er andra del på det muntliga som betygsätts! Det är samma som förra veckans läxa. Ni ska beställa mat eller vara kypare.


Spanska 9:or

Verb: Verb; presens, futurum, perfekt regelbundna verb + ser, estar, tener  ir, gustar, querer
Ord: frukter, färger, skoluttryck, siffror, presentationer mm se det vi har arbetat med.
Uttryck: åsikter, idiomatiska uttryck, väder, beställa, Ursäkta att jag är sen, En gång till, Ursäkta, vad heter, Den är här, till höger, till vänster mm

Nästa vecka är det dags för niornas MUNTLIGT 2 som är en stor del av betyget. Se till att träna på att prata många, många gånger!!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar