onsdag 7 mars 2012

Läxor v11

Nästa vecka är det dags för läxor igen. Sjuorna har en muntlig framställning på onsdag, likaså niorna ska kunna återberätta kapitlet vi arbetat med. Åttorna har uppskov en vecka till. Men det blir en del fraser som ska pluggas in, så det vore bra om de började kolla på dessa redan efter att ha fått läxan på måndag. I engelska tittar vi på film. Tanken är att eleverna ska kunna berätta om filmen och skriva en recension när vi tittat klart. Men än så länge är det långt kvar på filmerna, så det blir inte förens veckan efter.

Läxor:


9:or:  Kap 3.
 I kapitlet ingår: läsa och översätta, uttryck ur texten (istället för glosor). Verben querer och pensar, kunna futurum och perfekt formerna, samt att försöka översätta sången på sidan 13.
 Läxförhöret kommer bestå i att de ska kunna återberätta texten muntligt det kommer ett mindre skriftligt förhör på uttrycken och verben. Mycket av översättningen på sången kommer de ha tid att göra på lektionstid på torsdag.


8:or Inga nya läxor. Men repetera gärna de ni är osäkra på.


7:or  Kap 7
I kapitlet ingår såklart att läsa och översätta s 22, uttryck ( istället för glosor), de sju rummen på s 24 samt de förprickade möblerna på s 25. Glöm inte att titta på lägesorden under, över osv som finns i texten. Orden och uttrycken finns på glosor.eu under två olika övningar - en för uttrycken Donde esta la peli och en för rum och möbler
Läxförhöret kommer att vara den muntliga redovisningen på lägenheten/huset som eleverna har börjat arbeta med. De kommer få läsa texten högt för mej en och en samt ett muntligt check på uttrycken.


Eng 5/6:or
Vi tittar på film - Harry Potter.


Eng 7:or
Vi tittar på film- Djungelboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar