lördag 17 mars 2012

Läxor vecka 12

Den kommande veckan är ganska lugn för de flesta. Men några har förhör som står och knackar på dörren.

Läxor:
Sp9:or ni har ingen ny läxa. Men under nästa vecka kommer vi fortsätta med futurum och perfekt som var läxan till i fredags. Så är ni osäkra på detta så plugga vidare på det. Ni har era anteckningar, powerpointen samt minigrammatiken i slutet av boken.


Sp8:or: Ni har ert muntliga förhör på  nästa onsdag. Då ska ni kunna beställa biobiletter, tågbiljetter samt boka hotellrum. Texterna finns på s  23, 70, 74-75. Uttrycken som ni ska titta extra noga på finns på glosor.eu. Och till onsdag är det dessa ni ska kunna som rinnande vatten för att sedan kunna utveckla de till det muntliga förhöret.Tänk på att förhöret är betygsgrundande, så läs på tills ni är säkra. Som vanligt får ni säga fel, använda kroppen och böja orden konstigt under förhöret. Bara ni försöker och vet ungefär hur det låter så blir jag glad.


Sp7:or: Ni har inga nya läxor tills nästa vecka. Men veckan efter (v13) kommer ni ha repetition på djur och få några fler djur samt få glosor. Om ni vill träna redan nu finns de på glosor.eu under flikarna animales och  Don Lobón.


Eng 7:or: Till måndag får ni omläxa på orden ni skulle kunna stava och uttala rätt. De finns på glosor.eu. Till torsdag har ni dessutom de nya uttrycken där ni ska säga er åsikt. Dessa ska kunna uttalas rätt men träna gärna ordentligt på stavningen också.


Eng 5/6:or: Ni kommer att se klart på Harry Potter, efter det kommer vi att arbeta med att uttrycka era åsikter (om bland annat filmen). De orden finns på glosor.eu redan nu. Vi kommer ha dem i läxa till vecka 13. Så gå gärna in och titta på dem redan nu!


Ha en bra helg så ses vi nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar